Enkele SEO tips

Enkele SEO tips

Landing page

 

Er zijn veel definities over de betekenis van een ‘ landing page’.
De meest simpele is deze:

De ‘landing page’ is de pagina waar een bezoeker aankomt nadat hij op een link heeft geklikt. Deze ‘klik’ kan vanuit een zoekmachine, advertentie, andere website of een email nieuwsletter gedaan zijn

Maar in SEO termen gesproken is een ‘landing page’ een zeer sterk geoptimaliseerde pagina, gevoed met een sterke emotionele content (om de potentiële klant te binden) met als doel de bezoeker tot een gewenste actie over te halen. Deze actie kan zijn een emailregistratie of de aankoop van een product of dienst. Sterk geoptimaliseerde landing pages worden dan ook meestal gebruikt voor advertentie campagnes. Of te wel, dit is de pagina waar een bezoeker op uitkomt als hij op een advertentie klikt.

Belangrijk is dan ook goed te bepalen op welke pagina een bezoeker moet belanden als u gebruik gaat maken van advertenties. Dit geldt overigens ook voor normale links naar uw site die op andere websites of directories staan.

Als u links naar uw site wilt ‘opbouwen’ (inbound links) is het niet persé noodzakelijk dat deze altijd verwijzen naar uw startpagina. Het is zelfs soms heel goed om direct naar een inner-pagina te verwijzen als dat relevant is voor de site waar uw link op staat.

 

Bijvoorbeeld:

U heeft en site over tweedehands computers (PC’s èn Mac’s). U kunt een link krijgen op een site dat alleen over Macintosh computers praat. Dan is het logisch dat u een link opgeeft die direct naar u aparte ‘tweedehands Mac’  pagina verwijst en niet naar uw (meer brede) homepage.

 Ook kunt u landingpages heel goed gebruiken in een Adwords campagne. Als u een product verkoopt, maar uw website is hoofdzakelijk een informatie website, dan is het logisch dat u een potentiële klant (via uw advertentie) direct naar die product pagina brengt en niet via een informatie homepage.

 

SEO informatie en achtergrond resources

Ik heb u al eerder uitgelegd dat SEO op uw website nooit ophoudt te bestaan. Het is een continue proces. U zou bijvoorbeeld een checklist kunnen maken waarin staat wat u bijvoorbeeld maandelijks zou moeten doen om uw site ‘ levend’  te houden.

Wat ik zelf prefereer (maar dat komt ook door mijn persoonlijke interesse), maar u ook adviseer, is om je te abonneren op een 4-tal (meer hoeft niet) goede nieuwsbrieven (deze zijn altijd gratis) over SEO (Optimalisering), SEM (Marketing) en verdere algemene ontwikkelingen op het gebied van Internet.

Door het regelmatig lezen van deze nieuwsletters blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen, maar wordt u ook getriggered om bepaalde suggesties over te nemen en toe te passen op uw website.

Ook zijn er een aantal websites en webblogs die over deze onderwerpen gaan. Deze af en toe bezoeken is zeker aan te bevelen, ook als u bijvoorbeeld naar een bepaald onderwerp of vraagstuk zoekt.

Tenslotte vind ik het af en toe bezoeken van een SEO of Webmasters forum ook heel nuttig. Daar kun je namelijk de ervaringen lezen en delen met andere Webmasters en webeigenaren.

 

Hieronder en lijst van websites of blogs, nieuwsletters en forums die u regelmatig zou moeten bezoeken. Ze zijn allen Amerikaans en in de Engelse taal, maar zoals ik al eerder heb verteld, dit is wel de bron waar de kennis zit.

 

 • SEOBOOK.com
  SEObook.com is een van de meest bekende en professionele SEO resource van Aaron Wall (een van de grote SEO goeroes in Amerika).Dagelijks worden er relevante topics geplaatst en besproken. Tevens heeft Aaron Wall een SEO E-book geschreven wat beschouwd wordt als de bijbel van de SEO wereld.

 • Net Builders Webmaster Forum

 • Webblog van Matt Cutts (SE Engineer van Google)
  Matt Cutts schrijft regelmatig onderwerpen over Google SEO en geeft antwoorden aan specifieke vragen. Neem ook eens een kijkje op onze Video tutorial pagina. Daar vindt u verschillende video’s van Matt Cutt die u advies geeft over verschillend onderwerpen die direct gerelateerd zijn aan SEO.

 • Webmasterworld.com is een van de grote jongens op het gebeid van nieuws en discussies voor de Web Professional

 • SearchEgineWatch.com: Dit is Danny Sullivan’s uitgebreide website over de SE wereld, zoals artikelen, forums, recensies en gratis nieuwsletters

 • Seochat.com is ook een website die rijk is aan zeer brede informatie over SEO. Zij bieden ook een gratis nieuwsbrief aan.

 • Sitepronews.com is een veel bezochte portal voor Webmasters. Heeft ook een nieuwsletter, forum, tips en tools

 • BruceClay.com  Bruce Clay is ook een van de marktleiders op het gebied van SEM en SEO. Veel informatie, tips en nieuws over deze onderwerpen.