Hallo Bezoeker,

Mijn naam is Bart Dirks

Tientallen jaren heb ik gewerkt in de IT bij een luchtvaartmaatschappij en vanaf eind jaren 90 heb ik mijn verdere ervaring opgedaan op het gebied van Internet en websites (Intranet, Extranet, partner websites en SEO).

Nu ik niet meer hoef te werken, vind ik het leuk (en leerzaam voor anderen) om mijn webontwerp en SEO kennis te delen via mijn website: SEOWebOntwerp.nl. Zo blijf ik zelf ook nog bij met kennis van de doorlopende technische en functionele veranderingen op dit gebied.

Ik lanceerde mijn eerste website in 1999. In die tijd was het nog vrij makkelijk om de zoekmachines te manipuleren om hogere posities te verkrijgen met gebruik van kunstmatige (black hat) methodieken. Omdat deze praktijken irrelevante resultaten veroorzaakten, begon Google als eerste hier maatregelen voor te nemen door hun algoritmes drastisch aan te passen. Vandaag de dag zijn dat soort technieken (vrijwel) niet meer mogelijk en dien je strak de richtlijnen te volgen die de zoekmachines voorschrijven. Doe je dat niet, dan loop je het risico verbannen te worden uit de index van een zoekmachine.

Deze website is met name bedoeld voor de ‘kleine portemonnee’. Niet dat ik geld aan u vraag, want mijn informatie, beschikbare tools en adviezen zijn gratis. Ik bedoel hiermee dat ik een doelgroep aanspreek die in het klein (MKB, eenmansbedrijf/ZZP, verenigingen) en midden bedrijf segment ligt. Deze doelgroep heeft vaak een klein budget, geen web expertise in huis, maar wil ook ‘meedoen’  op het Internet. Mijn website met uitgebreide informatie en adviezen kan voor u een uitkomst zijn. Ik beloof u geen gegarandeerde #1 rankings, want die bestaan simpelweg niet. Wel kunt u uw website met mijn informatie succesvol maken. Voordat u mij vragen stelt, verzoek ik u eerst alle hoofdstukken door te nemen. Heeft u daarna nog vragen dan zijn deze van harte welkom.

Deze website biedt voor u alle informatie die je nodig hebt om een goede basis te leggen voor een zoekmachine en mensvriendelijke website. Maar behalve dat een website zoekmachine-vriendelijk is, dient deze als eerste mensvriendelijk te zijn. We ontwerpen tenslotte een website primair voor de ‘mens’. Dit is ook precies wat o.a. Google wil en doe je dit vanaf het begin goed, dan zal uw website vanzelf het ook goed gaan doen (qua ranking) in de zoekmachines.

Ondanks mijn kennis van meerdere web platforms en content management systemen (CMS), werk ik zelf nu alleen nog maar met WordPress.  Waarom? lees dat maar eens op WordPress site.

Ik heb inmiddels vele websites gebouwd  met WordPress, dus heb ik aardig wat ervaring. Als u zich afvraagt of ik nog steeds websites bouw voor anderen, dan is het antwoord in principe niet. Maar soms komt er een uitdaging langs die ik graag aanneem, dus ben ik zeer selectief in het aannemen van website/SEO opdrachten.

U mag zeker contact met mij opnemen als u zo’n uitdaging heeft.

 

Ik wens de bezoekers van mijn site heel veel succes met het leren en ‘bedrijven van SEO!

***