In deze tutorial leg ik u uit wat u minimaal nodig heeft om met WordPress te kunnen starten.

 

 

 

 

U heeft het volgende minimaal nodig om een minimale website te kunnen ontwerpen:

  • Een domeinnaam
  • Een Webhosting abonnement, waarbij de webhost zelf voor u WordPress (voor)installeert, inclusief heet aanmaken van een SQL database (zie mijn  voorkeur voor webhost)
    (Dit scheelt een hoop werk voor u!)
  • De domeinnaam moet wel gekoppeld zijn aan de servers van de webhost. Maar als u uw domeinnaam bij een webhost heeft geregistreerd gebeurt dat automatisch.
  • U heeft al een schets klaarliggen hoe uw website er qua look & feel uit moet komen te zien, ga op zoek naar een WP thema die overeenkomt met hetgeen uw wilt en noteer de naam van dit thema.
  • U heeft ook al een website schema (zie: het ontwerp van de website) gemaakt met menu opties en pagina’s die u wilt opzetten voor uw website en hoe deze pagina’s er uit moet komen te zien.
  • Een overzicht van plugins die u bij de start van uw website ontwerp minimaal nodig heeft (hier kom ik later op terug welke dat zijn).

Heeft u bovenstaande gedaan of klaar liggen, dan kunt u beginnen met de start van uw website ontwerp met WordPress.

 

Wanneer u een webhost heeft die geen automatische WordPress installatie voor u doet, kunt u uiteraard zelf manuaal WordPress installeren. Echter is dit een actie die niet voor beginners zijn, maar moet je toch echt over enige IT  kennis moeten beschikken. Er zijn twee keuzes: of u kunt het zelf met de duidelijke installatie instructies die WP u beschikbaar stelt of u laat dit doen door iemand die dat wel kan.

Daar mijn voornaamste doelgroep die ik via mijn website aanspreek geen IT specialisten zijn, zal ik dit handmatige installatie proces niet gaan beschrijven.

 

Volgende WordPress topic: Hoe start u met het ontwerpen van uw website met WordPress