Introductie : SEO (Search Engine Optimization/zoekmachine optimalisatie)

Beste bezoeker, om te beginnen verkopen wij geen product of dienstverlening. Deze site biedt u gratis tutorials die u kunt toepassen als u een eigen website wilt (laten) maken die ook nog eens gevonden kan worden in de zoekmachines zoals Google en Bing.

Met name de vindbaarheid van uw website is het belangrijkste en daar moet je al rekening mee houden vanaf de eerste schets of plan van uw website. Die vindbaarheid vertaalt zich naar SEO (Search Engine Optimization).

Maar wat is SEO nu eigenlijk?

SEO is simpel gezegd de ‘kunst’ om zo hoog mogelijk in de ranglijst van de zoekmachines komen te staan. SEO betekent het optimaliseren van uw website (structuur, code, ontwerp en vooral content) op zo’n manier dat de zoekmachines uw pagina’s als relevant en nuttig beschouwen voor de ‘bezoekers’ die uw zoekwoorden gebruiken.

Dus de belangrijkste focus voor uw website is de ‘bezoeker’ of ‘klant’ die, na een zoekactie, op uw website terecht komt.  Daarom moet de focus van uw website altijd gericht zijn op uw bezoeker/klant. Hoe u dat moet doen, leest u allemaal in deze website: SEO Web Ontwerp. 

De onderstaande tutorials staan in chronologische volgorde